Затриманий бойовик розповів про російські танки і російських командирів

Неділя, 1 січня 2017, 12:39
Затриманий бойовик розповів про російські танки і російських командирів

Під Волновахою напередодні нового року затримано бойовика батальйона "Сварожичи", який потім служив на танку.

Про це повідомив глава поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

"В ході проведених спеціальних заходів кримінальною поліцією ГУНП в Донецькій області в селищі Ольгінка Волноваського району затриманий бойовик батальйону" Сварожичи "НВФ" Оплот" - приїхав на Новий рік до мами", - повідомив Аброськін.

За інформацією поліції Донецької області, 23-річний житель Донецька раніше працював комірником.

 

До лав терористів він вступив в червні 2015 року, щоб заробити. Став стрільцем батальйону "Сварожичі" бандформування "Оплот". Причому жодних умінь куратори від кандидатів не вимагали - щоб поповнити ряди "живої сили" і отримати зброю, був потрібний тільки паспорт.

З карабінами СКС він стояв на блокпосту біля шахти Трудівська в Петровському районі між Донецьком і Мар'їнкою.

"Вночі приїжджали мінометні розрахунки і проводили обстріл по Мар'їнці. Стріляли десь 15 хвилин, потім міняли дислокацію", - розповів затриманий.

Саме тоді бойовики щодня наносили нищівні артудари по житлових кварталах, гинули мирні жителі.

Але звільнитися він вирішив не через це, а тому, що мало платили. Після 5 місяців служби бойовик дезертирував і тривалий час переховувався, працював на ринку вантажником.

 

У червні 2016 року йому прийшла повістка. Його розподілили в танковий підрозділ, який формували два "особіста", кадрових військових, громадян РФ. За словами бойовика, окупанти не мали знаків розпізнавання, тільки погони капітана, і тим не менше командували полковниками.

Первинне навчання він проходив прямо серед міста на полігоні в Куйбишевському районі Донецька на російській техніці. В ангарі стояли 4 танка Т-72 і Т-64, які пригнали з території РФ.

Після 2 тижнів навчання новоспечених танкістів перекинули на військовий полігон між Горлівкою та селищем Пантелеймонівка. Звідси до позицій Збройних Сил України було 3 км. У розташуванні було 6 російських танків і 70 людей особового складу. Командували батальйоном двоє росіян- "капітанів", місцеві нічого не вирішували.

Ночами танки виїжджали і обстрілювали позиції ЗСУ і прифронтові населені пункти.

Замість обіцяних 15 тисяч рублів, йому платили тільки половину. Він втік і пробрався на територію, підконтрольну Україні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування