Фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" перевели до СІЗО після психіатрії

Вівторок, 10 січня 2017, 08:50

Фігуранта ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" Емір-Усеїна Куку повернули до слідчого ізолятора в анексованому Росією Криму після проходження психіатричної експертизи.

Про це повідомила кримська активістка Анна Богачева 9 січня в групі "Кримська солідарність" у Facebook.

"Емір-Усеїна Куку сьогодні (у понеділок) перевели зі психіатричної лікарні, у якій він проходив примусову експертизу, назад до СІЗО", – написала вона.

 

У коментарях Богачева уточнила, що він уже майже 11 місяців під арештом, із них місяць – "у психіатричній лікарні на експертизі був".

"У нас тут спочатку одного помістили так, потім ще шістьох, і зараз ще чотирьох. Ще п'ятьом поки не зрозуміло, призначать – не призначать (експертизу – ред.)", – додала вона.

Наприкінці грудня зі психіатричної лікарні повернули ще одного фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Вадима Сірука, пишуть "Крим. Реалії".

12 жовтня 2016 року в Криму провели обшуки у п'ятьох мусульманських сім'ях. У результаті обшуків затримали 5 кримських татар, яких звинувачують в участі в забороненій у Росії організації "Хізб ут-Тахрір": Рустема Ісмаїлова, Узаїра Абдуллаєва, Теймура Абдуллаєва, Еміля Джемаденова, Айдера Саледінова.

Вадим Сірук, торговець квітами з Ялти, фігурант ялтинської справи "Хізб ут-Тахрир" перебуває у в'язниці понад півроку, його арештували 11 лютого 2016 року.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього й кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії.

Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши до списку 15 об'єднань, названих "терористичними".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News