Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На адмінкордоні з окупованим Кримом ФСБ затримала українця

Вівторок, 10 січня 2017, 11:12

Російські прикордонники затримали українця, який змінив прізвище, щоб потрапити в окупований Крим.

Про це повідомляє у вівторок РИА Новости, посилаючись на кримське прикордонне управління ФСБ.

"Інцидент стався на автомобільному пункті пропуску Перекоп, де прикордонники зупинили громадянина України 1973 року народження. Виявилося, що раніше з ініціативи міграційної служби Краснодарського краю йому був закритий в'їзд до Росії до 2019 року", – повідомляє агентство.

У ФСБ зазначили, що чоловік вирішив обійти заборону і звернувся в РАЦС міста Нова Каховка Херсонської області із заявою про зміну прізвища, після чого отримав новий український паспорт.

"Зараз українець перебуває під вартою, порушено кримінальну справу. Якщо вина порушника буде доведена в суді, йому загрожує штраф до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до чотирьох років", – зазначено в повідомленні.

Як відомо, в грудні в російському ФСБ заявили, що українські державні органи і радикальні організації "перейшли до активних дій по реалізації терористичних задумів" в окупованому Криму.

Після цього окупанти також озвучили плани розгорнути на півострові парашутно-десантний полк.

Останнім місяці почастішали повідомлення ФСБ РФ про затримання "українських диверсантів" у Криму.

У Міністерстві оборони України підкреслювали, що подібні повідомлення спецслужб РФ є інформаційною провокацією російської пропаганди.

Федеральне агентство у справах національностей РФ запропонувало розробити заходи щодо суворого обліку осіб, які прибувають на територію окупованого Криму з материкової України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування