Шкіряк назвав дії Савченко кремлівським перформансом і вимагає реакції нардепів

Вівторок, 10 січня 2017, 17:16

Радник глави МВС Зорян Шкіряк був на зустрічі з представниками Служби безпеки у зв'язку з публікацією Надією Савченко списків полонених і зниклих на Донбасі.

Про це він повідомив "Українській правді".

За його словами, це була не офіційна нарада, а зустріч. Її учасниками були представники Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки.

Шкіряк назвав публікацію списків Савченко "кремлівським перформансом".

Він вважає, що тепер на факт публікації мають реагувати у парламенті, оскільки Надія Савченко має статус народного депутата.

Шкіряк вважає, що МВС не має повноважень відкривати кримінальне провадження за фактом публікації. На його думку, це мають робити інші правоохоронні органи, наприклад, Генпрокуратура.

Раніше радник глави СБУ Юрій Тандіт у коментарі УП повідомив, що СБУ не може реагувати на факти можливих порушень з боку Савченко. Правоохоронні органи на цій зустрічі були представлені саме МВС.

Як відомо, у вівкторок Савченко, яка вела переговори із представниками ОРДЛО,опублікувала списки полонених і зниклих безвісти.

7 грудня Савченко зустрілася в Мінську з ватажками бойовиків Захарченком та Плотницьким у присутності представника РФ в мінській підгрупі. Українські учасники про цю зустріч дізналися зі ЗМІ.

Бойовики гальмують процес обміну заручників. У той же час, 26 грудня вони заявили, що готові віддати двох полонених жінок депутату Савченко, яка не є представником України в мінській групі.

Пізніше Савченко також заявила, що продовжить зустрічі з ватажками бойовиків, і не виключила, що це може статися в Києві.

В свою чергу представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з вирішення конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко констатувала, що остання заява президента РФ Володимира Путіна свідчить про те, що Росія не готова віддавати заручників.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News