Глава НАБУ: справа Мартиненка дуже складна, але висновок не за горами

Середа, 11 січня 2017, 10:11

Національне антикорупційне бюро готується найближчим часом винести остаточне рішення у кримінальному провадженні, де фігурує колишній народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко.

Про це розповів директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю "5 каналу".

Він запевнив, що  Антикорупційному бюро "не забули" про Мартиненка, тим більше, що "про цю справу постійно питають".

"Я можу сказати тільки одне: справа надзвичайно складна і не тільки в частині складності слідчих дій, а також в частині того, що дуже багато міжнародних передоручень по цій справі. Схеми дуже заплутані, і фактично ми направляли по цій справі міжнародні правові доручення у вісім країн. Не всі країни добросовісно і дуже швидко виконують ці доручення", – поскаржився Ситник.

"Якщо ми говоримо про Латвію, то це достатньо швидко, і з латвійськими колегами у нас такі добрі відносини. Якщо говорити про австрійських колег, там набагато гірша ситуація", – додав він.

Водночас керівник НАБУ демонструє "обережний оптимізм" щодо цього питання:

"Зараз ми фактично це все зібрали, і знаючи очікування від цієї справи, знаючи те, що ми взяли відповідальність за цю справу, я з впевненістю можу зараз сказати, що і в мене, і в антикорупційного прокурора Назара Холодницького є спільне бачення того, що ми напрацювали".

"І найближчим часом буде прийняте остаточне рішення, з яким ми знаємо, що суспільство чекає відповіді по цій справі… Ми усвідомлюємо свою відповідальність у цій справі. І зараз ми готові прийняти по ній остаточне рішення" – запевнив Ситник.

За його словами, злочинна схема ліквідована:

"Можна сказати, що схеми більше уже немає. Це вже постфактум ми розслідуємо те, що було зроблено".

За словами Ситника, у справі немає даних, що Мартиненко заробляє на державному бюджеті України зараз.

Водночас глава НАБУ підкреслює, що "прогнозувати рішення судів дуже важко".

"Судова система, у принципі, не зовсім готова до тих справ, які ми направляємо, тому ми зараз постійно наголошуємо на необхідності створення антикорупційного суду", – наголосив Ситник.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро веде розслідування за фактом одержання хабарів на суму 30 мільйонів франків при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського акціонерного товариства "Skoda JS".

Детально про справу Мартиненка читайте тут.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування