У Порошенка заперечують, що найняли американських лобістів

Середа, 11 січня 2017, 17:58

Інформація про лобістську компанію BGR Group, яку, за даними американського державного ресурсу FARA, найняла українська влада у США для відстоювання інтересів держави, не відповідає дійсності.

Про це заявив голова прес-служби Адміністрації президента Андрій Жигулін, передає Радіо Свобода.

"Насправді документи, які опублікувала FARA, є помилковими. Протягом найближчих годин там будуть виправлені всі дані, й ви зможете їх побачити", – сказав Жигулін.

На уточнювальні запитання Жигулін відповів, що спершу ті люди у США, які виставили помилкову інформацію на сайт, мають її виправити. Він не став пояснювати, в чому саме полягає помилка, і чи взагалі зверталася чинна українська влада до послуг фірм-лобістів у США.

"Давайте спершу дочекаємося реального стану справ, оскільки всі поширили помилкову інформацію. Це людський фактор, там (на сайті відділу реєстрації іноземних агентів (FARA) міністерства юстиції США – ред.) є реальні помилки", – наголосив Жигулін.

Як відомом, 6 січня DW.com, з посиланням на документи сайту відділу реєстрації іноземних агентів (FARA) міністерства юстиції США, повідомило, що Адміністрація президента Порошенка найняла компанію BGR Group, засновану колишнім головою комітету Республіканської партії США та губернатором штату Міссісіпі Хейлі Барбуром, для лобіювання інтересів України.

Мета діяльності BGR Group за контрактом – посилення зв’язків між США та Україною і заохочення американських приватних підприємців інвестувати в Україну.

Наприкінці грудня Барбур та BGR Group домовилися з Україною про вироблення та імплементацію стратегії у сферах розвитку бізнесу та урядових зв'язків.

Йдеться зокрема і про організацію зустрічей з американськими посадовцями. За цю роботу Україна сплачуватиме BGR Group щомісяця 50 тисяч доларів принаймні до кінця 2017 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування