Телеканал CNN закликав Трампа пояснити звинувачення в "фейках"

Четвер, 12 січня 2017, 09:43

Телекомпанія CNN закликала обраного президента США Дональда Трампа вказати на помилки, допущені при оприлюдненні інформації про так званий "компромат на Трампа".

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій після того, як Трамп під час прес-конференції 11 січня відмовився відповідати на запитання кореспондента CNN, назвавши телеканал виробником фейкових новин.

В коментарі наголошується, що "рішення CNN опублікувати ретельно відібрану інформацію про діяльність влади дуже відрізняється від рішення видання Buzzfeed оприлюднити непідтверджені записки. І команді Трампа це відомо".

"Ми повністю впевнені в нашому висвітленні подій. Воно являє собою ядро того, що захищає Перша поправка, – інформування людей про внутрішню роботу влади; в цьому випадку – інформаційні матеріали, підготовлені минулого тижня для президента Обами і обраного президента Трампа" – зазначають у телекомпанії.

"Ми дали зрозуміти, що не публікуємо будь-яких деталей 35-сторінкового документа, тому що не знайшли підтверджень тому, що міститься в доповіді", – йдеться в коментарі.

"Беручи до уваги, що члени команди Трампа настільки голосно критикували нашу подачу новин, ми закликаємо їх визначити й уточнити зокрема, що вони вважають неточним", – закликали в CNN.

Як відомо, телеканал CNN, посилаючись на джерела, повідомив, що секретні документи представлені президенту США Бараку Обамі і обраному президенту Дональду Трампу містять твердження, що у Росії є компрометуюча інформація про особисте життя і фінансову діяльність Трампа.

Ці твердження були представлені на двох окремих сторінках огляду, який додавався до загального звіту про російське втручання у вибори в 2016 році.

Частина з них грунтується на записах, зібраних колишнім британським розвідником, якому в розвідувальному співтоваристві США "висловили довірливе ставлення".

У Кремлі заяви про наявність компромату на Трампа назвали "нісенітницею".

Обраний президент США заявив, що його противники на виборах поширюють фальшиві новини з метою "принизити значення його перемоги".

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування