Cправою "чорної бухгалтерії ПР" займається лише один детектив – САП

Четвер, 12 січня 2017, 11:44

Розслідуванням справи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів займається лише один детектив Національного антикорупційного бюро.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Зараз фактично лише одна людина в НАБУ займається справою "чорної бухгалтерії", хоча перед тим займалося 7-10 детективів. Де вони всі поділися не знаю", – сказав він.

Також Холодницький зауважив, що кілька разів просив керівника відповідального підрозділу НАБУ посилити групу детективів у цій справі.

"На мої неодноразові наполягання, що групу треба посилити, я чую від керівника підрозділу "у нас немає людей", – сказав керівник САП.

Крім того Холодницький зазначив, що в "чорній бухгалтерії" не було жодного підпису американського політтехнолога Пола Манафорта.

"Жодної експертизи не призначали, бо підстав вважати, що він десь розписувався, немає. Все це спекуляції. Не можна порівнювати справу Охендовського і справу Манафорта. У Пола Манафорта немає жодної підозри чи жодного статусу", – додав він.

Як повідомлялося, 31 травня народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив дані, що свідчать про виділення Партією регіонів великих сум на діяльність партії "Наша Україна" і Комуністичної партії, а також для роботи Центральної виборчої комісії в 2012 році.

У документах також був американський лобіст і політтехнолог Пол Манафорт, який був вимушений піти з передвиборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа через скандал з "чорною бухгалтерією".

НАБУ підтвердила перебування імені Манафорта серед списків "чорної бухгалтерії" ПР, згідно з якими він отримав 12,7 млн доларів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News