Порошенко дорікнув Саакашвілі за піар, балачки і дороги

Четвер, 12 січня 2017, 13:41

Президент Петро Порошенко розкритикував попереднього керівника Одеської області Міхеіла Саакашвілі, представляючи його наступника Максима Степанова.

Зокрема, він дорікнув за проблеми з будівництво доріг, піар і скандал довкола Центру надання адміністративних послуг.

Президент зазначив, що на дорожнє будівництво в Україні у 2016 році було передбачено 12 мільярдів гривень, а в 2017 році передбачено 30 мільярдів.  

За його словами, торік Одеська область була другою в країні за бюджетом на будівництво доріг – їй запланували з усіх джерел фінансування 1 мільярд 20 мільйонів гривень на це, але "освоєно трохи більше 900 мільйонів", а "300 мільйонів" – 30% коштів, виділених державою – Одещина не використала, "тільки розмовами займалися".  

 
Прес-служба президента

При цьому за вартістю кілометра Одеса входить у четвірку областей, де будівництво доріг найдорожче, сказав глава держави з посиланням на дані міжнародної неурядової організації.

"Я думаю, що мають бути проведені якісні тендери, своєчасні проекти – і дорога на Батьківщину президента має бути добудована", – заявив Порошенко.

Він нагадав, що з Одеси почався експеримент, коли кошти від перевиконання бюджету на Митниці спрямовуються на будівництво доріг, який згодом поширили на Львівську й Івано-Франківську області.

"Цього року за моєю ініціативою ми розповсюдили цю практику для всіх областей України", – сказав президент і додав, що 20 років дороги не будувалися – тепер люди мають побачити зміни.

При цьому Порошенко обурився, що митниця Одеської області – на відміну від Львівської та Івано-Франківської – не показувала перевиконання, а був лише піар:

"З 10 місяців – до жовтня 2016 року, доки було попереднє керівництво – лише по 1 місяцю, серпню, було перевиконання і 22 мільйони надійшло на будівництво доріг. По решті місяців, за інформацією Міністерства фінансів і Фіскальної служби, було недовиконання. А лише в грудні перевиконання стало на 400 мільйонів!.. Що хочте мені розповідайте, але це документ", – заявив він.

Президент сказав, що Одещина за останні 3 місяці, після зміни керівництва області, отримала 330 мільйонів гривень на дорожнє будівництво

"Цей темп має бути збережений у 2017 році. І дорога має бути профінансована і добудована – і не лише до Рені, але й до Вілкового, до Білграду і в інших районних центрах", – сказав Порошенко.

Він також дорікнув Саакашвілі за заяви про завади в роботі одеського Центру надання адміністративних послуг:

"Слухайте, ніхто в країні не чув будь-яких складнощів з запуском Центру надання адміністративних послуг. Ніде! Спокійно, по кожному обласному центру. Тут сидять губернатори – президент хоч одним із центрів займався? Це навіть не рівень губернатора, це рівень міського голови чи голови рай адміністрації. І спокійно, в комфортних умовах працюють – це є нове обличчя влади. тільки не в Одесі".

"Максиме, я ще раз приїду до одеського центру надання адміністративних послуг – тільки без камер, без піару. І хочу бути твердо переконаний, що через декілька місяців він зразково працює. Обласна рада, міська рада виділять необхідні кошти – і ми будемо абсолютно твердо бачити, що жодних проблем із цього приводу в нас немає", – заявив Порошенко.

Саакашвілі в коментарі каналу "112 Україна" звинуватив Порошенка у брехні. "Він каже про гроші, які в його кишеню надходили", – заявив політик.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування