Порошенко про негоду на Одещині: Де хоч один голова РДА?

Четвер, 12 січня 2017, 14:14

Президент Петро Порошенко вважає, що керівники районних держадміністрацій Одеської області не впоралися з обов’язками під час негоди останніми днями.

Про це він заявив в Одесі, представляючи нового керівника Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова на зустрічі з керівниками органів влади.

"Сталося навіть не стихійне лихо – погіршилися погодні умови. У країні за моїм дорученням віце-прем’єр Геннадій Зубко займався координацією. Я, звичайно, це питання тримав на контролі. Де хоч один голова районних держадміністрацій на Одещині, які так тріумфально пройшли по конкурсу? Де вони були? Це колапс влади!" – заявив Порошенко.

 
Прес-служба президента

"Як займатися конкретним питанням вирішування проблем – то вимушені були ставити керівника обласної служби з надзвичайних ситуацій. І вже з ним координували, з паном полковником, витягування машин, розчистку доріг і всього іншого. Це неправильно", – сказав Порошенко.

"Ну, Ви, пане полковнику Шуляк, робили правильно. А те, що ми не догрюкалися місцевої влади, (представників) яких інколи тільки на мітингах можна побачити, – це погано. Вони мають займатися іншими справами, бути близько до людей – і допомагати людям", – додав він.

За словами Порошенка, це ще одне завдання для нового керівника Одещини – "заслухати і вжити відповідних заходів реагування".

Згодом у четвер в Одесі президент заслухав представників Державної служби з надзвичайних ситуацій щодо ситуації у зв’язку з негодою.

 

Як відомо, з 6 січня, коли зі зниженням температури повітря почалися снігопади та хуртовини, у кількох областях включно з Одеською ускладнився рух транспорту, через що на деяких дорогах то обмежують рух для важких машин, то закривають для всього транспорту.

Станом на 13 годину 12 січня на території Одеської області, за даними ДСНС, закрито рух для транспортних засобів на автодорозі Р-71 Одеса – Іванівка – Ананьїв – Піщана – Хащувате – Колодисте – Рижовка – /М-05/ та Р-55 Одеса – Вознесенськ – Новий Буг.

Діють обмеження руху для вантажних, великовагових та великогабаритних машин на автодорогах: М-13 Кіровоград — Платонове (на Кишинів) і М-15 Одеса – Рені (на Бухарест).

Заборонено рух автотранспорту на дорогах загального користування державного та місцевого значення в 11 районах Одеської області: Арцизського, Болградського, Біляївського, Білгород-Дністровського, Кілійського, Лиманського, Ізмаїльського, Овідіопольського, Ренійського, Саратського та Татарбунарського.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування