Геращенко: тих, хто пропонував хабар на КПВВ, треба судити

П'ятниця, 13 січня 2017, 09:53

Щоб зупинити зловживання і корупцію на контрольних пунктах в'їзду/виїзду силовикам важливо не тільки не брати хабарі, а й домогтися, щоб їх не пропонували.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на брифінгу у Краматорську в четвер ввечері, повідомляє "Укрінформ".

Під час поїздки в Донецький регіон вона побувала на КПВВ у Майорському.

"Ми велику увагу сьогодні приділили питанню можливих зловживань чи корупції на КПВВ. Ходять чутки, – а можливо, це не чутки, – що можна там купити місце за 200 гривень і пройти без черги або проїхати на машині за 200 гривень", – сказала Геращенко.

"В таких історіях дуже важливо зупиняти такі речі, щоб прикордонники і фіскали не тільки не брали 200 гривень, а й щоб їм і не пропонували їх", – вважає вона.

Геращенко сказала, що прикордонники повинні не тільки відмовитися від хабара, а й повідомити поліції про того, хто пропонував гроші, щоб правоохоронці оформили відповідне адміністративне правопорушення.

За словами Геращенко, сьогодні є такі скарги від простих громадян, але "немає жодного рішення суду про таке адміністративне правопорушення", – а поки не буде рішення судів і штрафів, зупинити корупцію тут складно.

Як відомо, 12 і 13 січня Ірина Геращенко, яка представляє Україну у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо конфлікту на Донбасі, із нардепом Марією Іоновою та міністром із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишом відвідують схід країни.

Під час поїздки вони моніторять ефективність використання бюджетних коштів на відновлення інфраструктурних об'єктів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування