Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова МЗС Канади не піде на змову з Росією щодо санкцій

П'ятниця, 13 січня 2017, 12:31

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд відкидає можливість зняття з неї заборони на в'їзд до Росії в обмін на скасування Канадою економічних і візових санкцій, запроваджених проти Москви у відповідь на анексію Криму.

"Жодних "послуга за послугу" (quid pro quo) для агресії й незаконних дій із їхнього боку", – заявив "Globe and Mail" директор зі зв'язків із громадськістю Христі Фріланд Джо Пікерілл.

Раніше джерело в МЗС РФ заявило з приводу Фріланд: "Питання виключення її з відповідного санаційного списку – це питання взаємності й дзеркальності".

"Вона перебуває під санкціями з 2014 року… Вона була внесена в санкційний список як крок у відповідь, бо Канада ввела обмеження на адресу Росії, включаючи офіційних осіб", – цитувало російського дипломата ТАСС.

Фріланд після свого вступу на посаду міністра закордонних справ Канади заявила, що питання про те, чи зможе вона відвідувати Росію, не в її компетенції: "Це питання до Москви".

"Я повністю підтримую позицію нашого уряду, яка передбачає, що нам важливо взаємодіяти з усіма країнами світу, у тому числі з Росією", – говорила голова МЗС Канади.

Як відомо, Христя Фріланд має українське коріння: її мати Галина Хом'як – українка за походженням. Свою кар'єру як фінансовий журналіст вона починала в Україні (співпрацювала з Financial Times, The Washington Post і The Economist).

Працювала Христя Фріланд і в Москві, володіє російською мовою. Але вона активно підтримує Україну.

У чорний список РФ вона потрапила 2014 року разом зі ще 12 канадцями, серед яких були президент Конгресу українців Канади Пол Грод і політики.

З листопада 2015 року Фріланд працювала міністром міжнародної торгівлі Канади, а 10 січня 2017 року стала міністром закордонних справ Канади.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...