Суд дозволив етапувати "торнадівців" із Лукянівського СІЗО – вони не згодні

П'ятниця, 13 січня 2017, 14:59

Після інциденту в Лукянівському СІЗО суд дозволив етапувати ув'язнених бійців батальйону "Торнадо" в інші установи для тримання під вартою.

Про це "Українській правді" повідомив народний депутат Ігор Мосійчук, а копію ухвали суду, що датується 12 січня, він опублікував у Фейсбук.

"До суду надійшло повідомлення щодо нападу на охорону Київського слідчого ізолятора", - йдеться в ухвалі суду. Тому суд визначив 11 бійцям батальйону "Торнадо" місцем тримання під вартою установу Державної кримінально-виконавчої служби. Куди саме можуть етапувати в'язнів і чи будуть вони утримуватись разом поки невідомо.

"Прийняття цієї ухвали суперечить КПК. На засіданні не були присутні ані "торнадівці", ані їх захисники. Це 100%. Я спілкувався захисниками. Другий момент, що підставою для ухвали стала заява про напад на працівників Лук'янівського СІЗО. У мене питання: хто саме заявив про напад? Адже Міністерство юстиції, якому підпорядковується СІЗО, прямо заявило, що жодного нападу не було. Хто бреше?", - прокоментував Мосійчук.

Адвокат "торнадівців" Володимир Якімов стверджує, що його підзахисні не хочуть змінювати Лук'янівське СІЗО. Оскільки конфлікт, за його словами, стосувався тільки кількох співробітників установи.

"СІЗО – це ж не готель. Не відомо, куди їх відвезуть, які там умови. Можуть призначити Чернігів або Білу Церкву. Ви уявіть, як їх зимою будуть привозити на суди. Як адвокатам до них їздити?!", - сказав адвокат Якімов.

Нагадаємо, що 11 січня у Лукянівському СІЗО виник конфлікт за участі ув'язнених ув'язнених бійців батальйону "Торнадо" і співробітників установи. В'язні скаржились на умови утримання і один із них Максим Глєбов на прізвисько "Ахіллес" порізав собі вухо. Ввечері того ж дня правоохоронці повідомили, що конфлікт вичерпано.

Наступного дня замміністра юстиції Денис Чернишов повідомив, що бійці "Торнадо" не чинили неправомірних дій щодо співробітників Лук'янівського СІЗО. За його словами, боєць, який порізав собі вухо, був незадоволений ходом слідства.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...