Джапарова: РФ, окуповувавши Крим, порушила понад 400 угод

Субота, 14 січня 2017, 02:31

Окуповувавши Крим, Росія порушила понад 400 міжнародних і двосторонніх угод.

Про це в п'ятницю на прес-конференції заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, повідомляє "Укрінформ".

"Окупувавши Крим, Російська Федерація порушила всі можливі й неможливі міжнародні норми, за нашими підрахунками - це 403 міжнародні та двосторонні угоди. Її мета - стерти в Криму всі українські файли", - заявила вона.

За її словами, репресивна машина Росії змусила всіх активних людей виїхати з Криму, а тих, хто залишився - змусила мовчати.

"І всі кримінальні та адміністративні справи в Криму, про які ми нині говоримо, це спроби змусити мовчати людей", - зазначила Джапарова.

На думку Джапарової, на щастя для українців, вони не знають, що таке - жити в умовах несвободи, тому, як мінімум, повинні знати, як люди живуть в Криму і бути більш активними в спробах захистити їх.

За її словами, для того, щоб активізувати роботу з окупованим півостровом, Міністерство інформаційної політики України представить в березні 2017 року Стратегію інформаційної реінтеграції Криму.

"З головного, що ми маємо намір представити 2017 року - це Стратегія інформаційної реінтеграції Криму. Це документ, який дасть змогу направити месседжі кожної аудиторії, - Україні, Криму і світу і дасть зрозуміти, як розмовляти з кожною із цих аудиторій", - пояснила Джапарова .

На її думку, Стратегія допоможе наблизити до світової спільноти проблеми Криму і підкаже, як українцям бути більш активними в кримському напрямку.

"Якщо кожен українець буде щиро переживати за Крим і відповідно впливати на політичний дискурс, політики більше займатимуться Кримом", - вважає Джапарова.

На думку заступника міністра, на створення міфів про те, що Крим не потрібен Україні і світу, працює величезна і потужна пропогандістская машина Росії.

"І також, як з кримчан вони роблять "терористів", "диверсантів" і "екстремістів", також навмисно вони створюють міфи про українців і дискредитують Україну. Наш документ про те, що кримчани - не байдужі українцям", - резюмувала Джапарова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування