Муженко розповів спостерігачам ОБСЄ, що бойовики стали стріляти більше

Субота, 14 січня 2017, 11:31
Муженко розповів спостерігачам ОБСЄ, що бойовики стали стріляти більше

Начальник Генштабу Віктор Муженко під час зустрічі з першим заступником голови СММ ОБСЄ в Україні Александром Хугом звернув увагу міжнародних спостерігачів на збільшення обстрілів українських позицій в зоні АТО.

Як повідомляє в суботу управління зв’язків з громадськістю ЗСУ, Муженко нагадав, що протягом грудня 2016 року та січня 2017 року окупаційні війська здійснили 1730 порушень режиму припинення вогню, під час яких 693 рази застосовувалась зброя, яка заборонена Мінськими домовленостями.

За його словами, близько 60 відсотків обстрілів українських позицій відбувається у вечірній та нічний час, коли патрулі СММ ОБСЄ не здійснюють спостереження.

Муженко наголосив на важливості нарощування спроможностей СММ ОБСЄ з моніторингу ситуації та спостереження за виконанням Мінських домовленостей.

Він зазначив, що ефективна робота СММ ОБСЄ в районах конфлікту має призвести до зниження напруги, збереження життя цивільного населення та упередження втрат серед особового складу Збройних Сил України.

Як відомо, 21 грудня члени тристоронньої контактної групи щодо врегулюванню ситуації на сході України узгодили режим повного припинення вогню з 00:00 24 грудня на Донбасі в зв'язку з майбутніми святами. Однак бойовики не дотримувалися перемир'я і весь час обстрілювали українські позиції. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...