Оліфер: Бойовики зірвали "новорічне перемир'я"

Понеділок, 16 січня 2017, 17:20

Київ констатує зрив бойовиками перемир'я, оголошеного на новорічні свята та різдвяні свята.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар представника України в тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона змушена констатувати: оголошене напередодні новорічних свят перемир'я було зірвано. Досягнуті домовленості про режим припинення вогню не були виконані через бойкотування протилежною стороною", - сказано у повідомленні.

"Ми наполягаємо на дотриманні всього пакета Мінських угод, в тому числі, і на виході на лінію від 19 вересня 2014 року, включаючи Дебальцеве", - написала вона.

Оліфер наголосила, що "без повного і стійкого припинення вогню, без виведення всіх іноземних військових формувань і військової техніки з території України, без контролю за кордоном, - в ОРДЛО виборів бути не може".

"Ми з жалем відзначаємо, що з боку ОРДЛО робота КПВВ Золоте залишається заблокованою", - написала вона.

Водночас Оліфер заявила, що українська сторона готова допустити експертів міжнародних організацій до моста в Станиці Луганській для огляду з метою подальшого ремонту цього мосту.

"Тристороння контактна група позитивно оцінила відновлення поставок води в Луганській області, яке стало можливим після погашення частини заборгованості за спожиту воду в ОРДЛО. У розрахунках за воду бере участь підприємство, зареєстроване на підконтрольній Україні території, всі операції здійснюються виключно в рамках українського правового поля", - повідомила вона.

Як відомо, українська сторона наполягає на розблокуванні процесу звільнення заручників проросійських бойовиків ОРДЛО.

У грудні члени тристоронньої контактної групи щодо врегулюванню ситуації на сході України узгодили режим повного припинення вогню з 00:00 24 грудня на Донбасі в зв'язку з майбутніми святами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування