Охендовський відмовився давати свідчення в НАБУ

Понеділок, 16 січня 2017, 18:02

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський під час допиту в Національному антикорупційному бюро відмовився давати свідчення.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар відомства Світлана Оліфіра.

"Допит відбувся, але був зупинений через те, що підозрюваний відмовився давати свідчення", - сказала вона.

Оліфіра розповіла, що голова ЦВК пояснив свою позицію відсутністю під час допиту прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Однак, відповідно до чинного законодавства, прокурор не зобов`язаний бути присутнім під час проведення слідчих дій. Це його право, але не обов`язок", - додала прес-секретар.

Як відомо, 13 грудня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України ("Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище").

21 грудня 2016 року Солом’янський райсуд Києва обрав Охендовському запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, незважаючи на те, що прокуратура просила призначити йому заставу у розмірі близько 1,3 мільйона гривень.

Також Солом'янський районний суд Києва відмовився відсторонити Охендовського від посади голови ЦВК.



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування