Суд залишив звинуваченого у держзраді Без'язикова під вартою

Вівторок, 17 січня 2017, 03:03

Апеляційний суд Києва залишив полковника ЗСУ Івана Без'язикова під вартою до 8 лютого.

Про це повідомляє Громадське.

Раніше державний обвинувач відкинув звинувачення адвокатів Без'язикова. 

"Обвинувачення Без'язикова повністю обгрунтовані. Судове розслідування триває. Я не згоден з позицією захисників. Покази зібрані у рамках закону. Свідки були попереджені про кримінальну відповідальність за неправдиві свідчення", — заявив прокурор Пересада.

Він додав, що є ризик того, що підсудний полковник буде переховуватись від слідства, якщо його відпустити зі слідчого ізолятора під домашній арешт.

Нагадаємо, 16 січня захист полковника ЗСУ Івана Без'язикова, звільненого влітку з полону бойовиків "ДНР", намагався оскаржити його арешт на два місяці.

Дружина Івана Без'язикова заявила, що раніше опубліковані Службою безпеки України записи телефонних розмов полковника та самої Маргарити з бойовиками "ДНР" "змонтовані".

"Вирізали дуже багато. Приміром, там, де я прошу Едуарда Басуріна (так званий "заступник командувача корпусом Міноборони" "ДНР" — ред.) передати трубку моєму чоловікові. І ще казали, що я зверталась до Басуріна за іменем й по батькові. А як я мала звертатись до бойовика?", — заявила дружина звільненого з полону полковника.

Маргарита додала, що на багатьох записах телефонних розмов Іван Без'язиков не впізнає свого голосу.

На засідання прийшли 5 невідомих, які вигукували на адресу колегії суддів образливі фрази.

"Гнати треба таких биків!", — прокричав один з "активістів".

"Не знаю, хто це такі. Чесно. Якісь активісти, що прийшли підтримати мого чоловіка", — прокоментувала присутність "активістів" дружина Івана Без'язикова.

Захисники Без'язикова вважають, що СБУ та Генпрокуратура намагаються "очорнити" його, щоб у подальшому "повісити" на полковника ЗСУ "Степанівську та Іловайську трагедії".

Як відомо, Слідчі СБУ повідомили полковнику ЗСУ Івану Без’язикову про підозру у вчиненні державної зради.

У середу, СБУ оприлюднила телефонні розмови завербованого полковника ЗСУ Івана Без’язикова і його дружини.

Військового розвідника, полковника ЗСУ, звільненого з полону бойовиків влітку 2016 року, Івана Без'язикова затримали за підозрою у співпраці з так званою "ДНР".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News