Порошенко обговорив ситуацію на Донбасі з головою ОБСЄ

Вівторок, 17 січня 2017, 03:58

Президент України Петро Порошенко нагадав главі ОБСЄ Себастіану Курцу про питання розміщення озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.   

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Під час зустрічі з головою ОБСЄ, Порошенко висловив впевненість, що сьогодні, коли Росія брутально порушує зобов’язання в рамках Організації, Австрія під час головування в ОБСЄ виходитиме з позицій необхідності відновлення поваги до верховенства права, зокрема принципів Гельсінського заключного акту.

"Маємо кожного дня давати чітко зрозуміти Росії, що їй не уникнути відповідальності за кричуще нехтування нормами та принципами міжнародного права, а її надії на послаблення санкційного тиску – марні", - підкреслив президент.

Він привітав намір австрійського головування посилити технічні можливості СММ ОБСЄ. Це має важливе значення для контролю за дотриманням режиму припинення вогню та фіксування фактів постачання російських озброєнь та військовослужбовців на Донбас.

Глава держави відзначив, що врегулювання ситуації на Донбасі вимагає застосування всього потенціалу ОБСЄ. В  цьому контексті ключове значення має продовження започаткованої німецьким головуванням роботи над питанням розміщення озброєної поліцейської місії ОБСЄ в регіоні.   

Президент України закликав  Курца реагувати всіма можливими засобами на порушення Москвою прав українських громадян на окупованих територіях, а також сприяти звільненню політичних в’язнів, незаконно утримуваних Росією, та заручників на Донбасі.

Раніше глава ОБСЄ Курц в інтерв'ю виданню Kurier висловив сумніви в тому, що ідея озброєної місії ОБСЄ на Донбасі може стати реальністю, зокрема, через брак підтримки серед країн-членів організації.

Під час свого візиту на Донбас Курц наголосив, що СММ ОБСЄ й надалі в рамках свого мандату розширюватиме зони свого контролю на всю територію Донбасу. Головним завданням лишатиметься контроль за припиненням бойових дій. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News