Держдеп спростував слова Лаврова про американських дипломатів в РФ

Середа, 18 січня 2017, 04:55

Заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про відсутність тиску на американських дипломатів в РФ не відповідають дійсності.

Таку відповідь дав російській стороні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає "Укрінформ".

За його словами, були зафіксовані випадки нападів і тиску на співробітників дипустанов США.

"Єдина річ, яку я хотів би сказати, на чому ми акцентували увагу стільки разів раніше, - за останній рік або більше ми дійсно спостерігали збільшення тиску на наших дипломатів. Ви самі бачили дуже сумне відео, як на одного з наших співробітників було скоєно напад , коли він намагався потрапити на територію посольства", - заявив Кірбі.

Крім того, він нагадав, що американська сторона робила заяви по конкретні випадки тиску на американських дипломатів в Росії і нападів на їхнє житло.

Кірбі зазначив, що, в тому числі, через посилення цього тиску президент Барак Обама видворив із США 35 російських дипломатів і закрив дві установи, які діяли з "певними розвідувальними цілями".

Раніше у вівторок міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив під час прес-конференції в Москві, що американська сторона вигадала історію про тиск на дипломатів з боку РФ.

"Що стосується тверджень, ніби американське посольство при президенті Обамі тут піддавалося якимось особливим гонінням, не бачу жодної підстави для подібних заяв", - заявив російський міністр.

Лавров також заявив, що під час другого терміну адміністрації Барака Обами наростала вербувальна активність США щодо російських дипломатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News