Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики побачили перешкоду для перемовин із Савченко

Середа, 18 січня 2017, 11:46

Ватажки ОРДЛО заявили, що депутат Верховної Ради Надія Савченко не має повноважень для переговорів з ними.

Про це повідомив один з представників ОРЛО Владислав Дейнего, передає "Інтерфакс".

"Безумовно, якийсь діалог із Савченко можливий, але лише в приватній площині. Співробітництво щодо врегулювання може розпочатися лише у випадку наділення її відповідними повноваженнями, яких поки що в неї немає", — сказав він.

В "уряді" ОРДО підтвердили цю інформацію і зазначили, що поява таких повноважень у Савченко залежить від влади України, однак найближчим часом керівництво терористичної організації не планує зустрічатися з нею.

У той же час у Кремлі прокоментували ініціативу Савченко "здати" Росії Крим в обмін на український Донбас.

"Це питання є недискусійним і незаперечним для Російської Федерації. Ми не обговорюємо статус, стан і майбутнє російських регіонів. Це не питання для обговорення з ким би то не було ", - процитував УНІАН заяву прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

Як повідомлялося, 17 січня ватажок бойовиків ОРЛО Ігор Плотницький заявив, що він і голова ОРДО Олександр Захарченко готові прийняти на окупованих територіях Надію Савченко для обговорення обміну полоненими та інших питань.

"Якщо в Києві не хочуть працювати і хоч хтось висловлює бажання приїжджати і працювати, вирішувати питання щодо обміну полоненими, ми готові з такими людьми працювати", – сказав він.

"Якщо у Надії Вікторівни (Савченко – ред.) є бажання обговорювати інші питання, ми готові гарантувати їй – і Олександр Володимирович (Захарченко – ред.) і я – безпеку на нашій території. Головне, щоб ці питання вирішувалися", – додав Плотницький.

Крім того, в інтерв'ю одному з українських телеканалів Савченко заявила, що повернути окупований Донбас під контроль України мирним шляхом можна тільки у випадку визнання Криму російським.

Як відомо, 7 грудня 2016 року Савченко таємно відвідала Мінськ, де при посередництві Федеральної служби безпеки Росії зустрілася з Захарченко і Теслярським. Вони обговорювали обмін полоненими в обхід офіційних переговорів тристоронньої контактної групи, в яку бойовики не входять.

Савченко пізніше пояснила, що така зустріч була спрямована на посилення мінського формату.

"Я обіцяла людям, що вийду з в'язниці і буду говорити навіть з чортом. Так, я сиділа за столом переговорів з людьми, з якими ми стріляли один в одного. Я в них чорта не побачила, тому що, якщо б я хотіла побачити в них чорта, то ми б ні про що не домовилися. Я говорила з людьми", – заявила нардеп, яка воювала на Донбасі, потрапила в полон і провела в російській в'язниці майже 2 роки.

10 січня 2017 року Савченко опублікувала списки полонених і зниклих безвісти, але пізніше заявила, що їх потрібно уточнювати, оскільки дані могли застаріти за 9 місяців збирання.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування