Апеляційний суд підтримав заочний арешт Курченка

Середа, 18 січня 2017, 13:26

Апеляційний суд Києва підтримав рішення суду першої інстанції про тримання під вартою олігарха, соратника екс-президента Віктора Януковича Сергія Курченка.

Про це повідомила прес-служба Державної судової адміністрації України.

За даними ДСАУ, 18 січня апеляційний суд розглянув скаргу, подану в інтересах Курченка. У ній адвокати просили змінити тримання підозрюваного під вартою на "більш м’який запобіжний захід".

За результатами розгляду Апеляційний суд постановив ухвалу Печерського районного суду Києва від 3 січня про заочний арешт власника "Східно-європейської паливно-енергетичної компанії" (CЄПЕК) Сергія Курченко – залишити без змін, а апеляційну скаргу його захисту лишити без задоволення.

Як повідомлялося,3 січня Печерський райсуд Києва обрав Курченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У той же день адвокат олігарха Юрій Сухов заявив, що обов'язково оскаржить це рішення.

До цього Печерський суд вже виносив рішення про взяття Курченка під варту, проте Апеляційний суд Києва скасував це рішення, і Генпрокуратура повторно звернулася до Печерського райсуду з клопотанням про взяття його під варту.

22 березня Генпрокуратура оголосила українському олігарху-втікачу Сергію Курченку підозру за вчинення злочинів у банківській галузі.

Раніше ГПУ оголосила підозру Курченку у справі розкрадання майна державного підприємства ПАТ "Укргазвидобування".

У травні суд за клопотанням старшого слідчого Генпрокуратури арештував майно олігарха.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування