Котвіцький заробив 10 мільйонів від своїх газових компаній

Середа, 18 січня 2017, 16:23

Народний депутат від партії "Народний фронт" Ігор Котвіцький отримав 10 мільйонів дивідендів.

Про це свідчить інформація, подана Котвіцьким до Національного агентства з питань запобігання корупції 18 січня.

Найбільше дивідендів на суму 5 мільйонів він задекларував від ТОВ "Інвестор-Атіка". Ще 4,03 мільйони він отримав від ТОВ "Енерджі Актив", а також 1,02 мільйони від ТОВ "Сахалінське-1".

Його партнером по цьому бізнесу є екс-нардеп від "Блоку Юлії Тимошенко" Віталій Данилов.

Бізнес Котвіцького зосереджений на видобутку природного газу. Зокрема, компанія "Сахалінське" є учасником проекту розробки найбільшого в Україні родовища газу – Сахалінського (Харківська область).

У 2016 році Котвіцький задекларував від свого бізнесу 17 мільйонів доходу. Також Котвіцький повідомляв про купівлю дорогого одягу та аксесуарів.

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура з 31 грудня 2015 року здійснює процесуальне керівництво у справі про незаконне збагачення Котвіцького.

НАБУ розслідує виведення депутатом від "Народного фронту" Ігорем Котвіцьким понад 40 мільйонів доларів закордон влітку 2015 року. 

Котвіцький є соратником і бізнес-партнером Авакова. Сам міністр стверджує, що Котвіцький вивів ці 40 мільйонів доларів закордон законно. Також Аваков в інтерв’ю "Українській правді" заявив, що Котвіцький керує його колишнім газовим бізнесом.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування