Нацрада: Історія з ліцензією "1+1" не закінчилася

Четвер, 19 січня 2017, 15:40

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не отримала повного пакета документів від "1+1" медіа, але при цьому продовжила каналу ліцензію.

Про це розповів глава регулятора Юрій Артеменко в інтерв'ю виданню ЛІГА.net.

"Плюси подали документи, а напередодні засідання до мене в кабінет прийшов гендиректор каналу Олександр Ткаченко, і каже: "Справа в тому, що нам потрібно виїхати. Могли б ви розглянути питання видачі нам ліцензії раніше". Заступник голови Нацради Уляна Фещук повідомила, що в їх пакеті документів не вистачає одного паперу за структурою власності і уточнила, чи може Ткаченко його оперативно донести. Він відповів, що може. Ми пішли на те, що прийняли рішення на користь Плюсів", - сказав він.

За словами голови Нацради, регулятор на довірі проголосував за продовження ліцензії.

"А потім почалося – то забув, то сьогодні не може, то ми не маємо права вимагати той папір. А через три дні відбувається націоналізація ПриватБанку", - розповів Артеменко.

За його словами, для телеглядача важливо було сказати, що на момент прийняття рішення про продовження ліцензії Коломойський залишався бенефіціаром "1+1".

"Логічно, що в зв'язку з ситуацією з ПриватБанком ми попросили принести документ, що стосується управління телегрупою. Потім ми попросили просто лист, в якому містилося б підтвердження того, що на момент продовження ліцензії бенефіціаром Плюсів залишався Ігор Коломойський. І почалося шоу", - говорить глава Нацради.

Говорячи про остаточне рішення Нацради про видачу ліцензії каналу, Артеменко сказав: "Я не думаю, що ця історія закінчилася".

"Сперечатися зі ЗМІ я не вважаю за потрібне, тому ми обмежилися тим листом, в якому, за їхніми відомостями, Ігор Коломойський нібито є власником "1+1". Вони написали, що звернулися до засновників, пройде визначений термін – місяць, ми попросимо повністю інформацію про структуру власності і будемо вирішувати, що робити далі", - сказав він.

Як відомо, в інтерв'ю "Українській правді" гендиректор "1+1" Олександр Ткаченко заявив, що загроза захоплення каналу зберігається.

"Я вважаю, що до того моменту, поки ми не розберемося, хто за цим(вимогою оприлюднити імена власників – ред.) стояв і що це було, чому це було, така загроза може існувати", - сказав він.  

"Поведінка Нацради в цій ситуації було дуже нервовою і незрозумілою для нас. Всі ці фактори говорили про те, що загроза віджимання телеканалу, або його виключення з ефіру реально існує", - сказав Ткаченко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування