Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Горбачову вручили повістку в справі про "криваве 13 січня"

Четвер, 19 січня 2017, 15:43

Вільнюському окружному суду, що розглядає справу про криваві події 13 січня 1991 року в Литві, вдалося вручити повістку колишньому президенту Радянського Союзу Михайлу Горбачову.

Про це повідомляє 19 січня видання DELFI.
"Порядок вручена 28 грудня", – сказала в четвер розглядає цю справу суддя Айнора Корнелія Мацявічене.

За її словами, повістка в суд Горбачову була направлена звичайною поштою на адресу Фонду Горбачова. Суд отримав повідомлення про вручення судової повістки. В адресованому суду листі є підпис Горбачова.

Більше ніяких документів суд не отримав – не повідомляється, чи має намір свідок прибути на процес в Литві, чи згоден він дати показання за допомогою відеоконференції.

Вільнюський окружний суд в жовтні 2016 року постановив опитати Горбачова в якості свідка.

Прохання опитати колишнього лідера СРСР подали син загиблого під час кривавих січневих подій Аполінараса Повілайтіса Робертас Повілайтіс і його адвокат. Сам Горбачов раніше заперечував, що давав наказ стріляти у Вільнюсі.

Як відомо, в ніч на 13 січня 1991 року в результаті дій радянських військових біля Будинку друку, телевежі і будівлі Литовського радіо і ТБ було вбито 14 цивільних осіб. Сотні людей отримали поранення.

13 січня відзначається в Литві як День захисників свободи – в пам'ять про загиблих від рук радянської армії під час заворушень у Вільнюсі.

У цей день радянська влада намагалася за допомогою військової сили повалити законну владу Литви, що першою з радянських республік проголосила незалежність від СРСР.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування