Янукович не проти ще поговорити з судом по Skype

Четвер, 19 січня 2017, 16:29

Екс-президент Віктор Янукович заявив, що готовий давати свідчення в режимі відеоконференції в справі про державну зраду.

Про це він сказав в інтерв'ю РИА Новости, оприлюдненому 19 січня.

"Так, звичайно, готовий. Однак в ГПУ категорично відмовляються від цього. Бояться почути правду", – вважає Янукович.

Після оголошення 28 листопада в Святошинському райсуді Києва підозри екс-президент продовжує наполягати, що сторона звинувачення не дала йому "ніякої інформації про цю справу, не вручила ніякої підозри".

"Вони відмовляються допитати мене, хоча я неодноразово заявляв, що готовий розповісти про всі обставини тих трагічних днів лютого-березня 2014 року, повідомив їм місце свого проживання і наполегливо запрошував їх приїхати до мене в Ростов", – заявив Янукович.

Він зазначив, що має намір передати українським правоохоронним органам ряд якихось нових документів з доказами проти української влади, але заявив, що його ключові свідки "хвилюються про свою безпеку і не готові дати свідчення українському слідству".

У розстрілі "Небесної сотні" і правоохоронців на Майдані Янукович звинувачує вищих посадових освб української влади: "Турчинова, Парубія, Пашинського і їхніх спільників".

Також екс-президент погрожує "звернутися до міжнародних організацій та іноземних держав з вимогою провести міжнародне незалежне розслідування цієї трагедії".

Раніше адвокат Януковича Віталій Сердюк повідомив, що 20 січня в Печерському районному суді Києва розглядатиметься клопотання Генеральної прокуратури про можливість проведення заочного досудового розслідування у справі про державну зраду Януковича.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування