Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сущенку в СІЗО не дають читати пресу з України

Четвер, 26 січня 2017, 11:29

Незаконно утримуваний в Росії український журналіст Роман Сущенко не отримує української преси, незважаючи на те що оформив на неї офіційне замовлення.

Про це журналіст написав своїм рідним, передає "Укрінформ".

За словами Сущенка, він замовив як російські видання, так і одне українське – "Дзеркало тижня" російською мовою, яке можна виписати за передоплатою. Проте не отримав жодного номера 2016 року.

"Арештанти можуть підписатися на це видання, але ось отримати його ніяк не можуть", – написав Сущенко.

Як відомо, напередодні Лефортівский районний суд Москви продовжив арешт незаконно затриманому в РФ журналістові "Укрінформу" Романові Сущенку ще на три місяці – до 30 квітня 2016 року.

Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, в тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції – з 2010 року.

24 січня на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі було ухвалено резолюцію, в якій були висунуті вимоги звільнити Сущенка, а також припинити переслідування українських журналістів на території окупованого Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування