Перші вбивства на Майдані: ГПУ розглядає силовиків

Четвер, 26 січня 2017, 11:53

У розслідуванні вбивства активістів Євромайдану Сергія Нігояна, Михайла Жизнєвського і Романа Сеника було проведено експертизу, яка дала підстави розглядати причетність правоохоронців.

Про це повідомив начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі каналу 112.

"Вони, можна сказати, не розкриті на сьогоднішній день. І це дійсно є великим мінусом. Але це не значить, що у них не проводилась робота упродовж цих років", - сказав Горбатюк.

"Були складнощі з тим, які загальмували розслідування. Те, що попередня експертиза, яка проводилась, як відомо, впродовж місяця, що розслідування здійснювалось представниками колишньої влади. Була наявна експертиза, що постріли у цих трьох осіб Жизнєвського, Нігояна, Сеника начебто були вчинені  (з відстані - УП) до трьох метрів. Версії висувалися тільки, що це якийсь перевдягнутий провокатор або можливо серед своїх", - сказав він.

"Ми засумнівались в цих висновках, призначили нову експертизу, що показує, що постріл міг бути здійснений з більшої відстані. В коло підозрюваних потрапили вже і працівники правоохоронних органів. Ми вже встановили підрозділи, які там були. Питання йде до звуження кола підозрюваних", - сказав Горбатюк.

"Не дивлячись на відсутність підозри, робота триває", - додав він.

Горбатюк повідомив, що у справах злочинів проти Євромайдану до суду направлено понад 220 обвинувальних вироків і на сьогодні по 35 винесено вироки.

Раніше, Горбатюк розповів, що Жизнєвський та Нігоян були убиті кулями, які використовує лише МВС.

Як відомо, у розстрілі учасників акцій протесту на Майдані обвинувачуються п'ятеро колишніх співробітників "Беркуту".

Як відомо, активний учасник Євромайдану Сергій Нігоян загинув 22 січня 2014 року від вогнепального поранення. Того ж дня був убитий білорус Михайло Жизнєвський від пострілу мисливською кулею в серце.

Роман Сеник був поранений 22 січня 2014 року, але помер через кілька днів, 25 січня, в лікарні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News