Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держсекретар Мінекології задекларував подарунок у 30 тисяч доларів

Четвер, 26 січня 2017, 12:23

Державний секретар Міністерства екології та природних ресурсів Генадій Дмитренко оприлюднив електронну декларацію за 2016 рік.

Згідно з документом, в минулому році його зарплата за основним місцем роботи склала майже 200 тисяч гривень. Нагадаємо, що до призначення держсекретарем у грудні 2016-го він працював першим заступником житомирського губернатора.

Окрім того, Дмитренко отримав 882 тисячі доходу від продажу нерухомості, з них 631 тисяча задекларована від імені сина держсекретара.

Ще одним істотним джерелом доходу чиновника у 2016 році був подарунок в іноземній валюті. Це – 30 тис. доларів або, у перерахунку на гривню, 816 тис. грн. Згідно з декларацією, подарунок він отримав від Вікторії Василівни Шостак, однак жодної інформації про неї знайти не вдалося.

Його дружина Руслана Дмитренко, що працює у Державній фінансовій інспекції України (посада не вказується), заробила за рік більше за чоловіка – 312 тис. грн.

Є у власності сім'ї держсекретаря і певна кількість коштовної нерухомості, проте більшість з неї зареєстрована на дружину і сина Дмитра. Так, самому Геннадію Дмитренку належить земельна ділянка площею 0,1 га на Житомирщині. Його дружина володіє землею на 0,1 га у Житомирський області та квартирою у Києві, площа якої складає 38 кв. м.

Ще одна квартира у столиці на 94 квадрати знаходиться у спільній власності дружини та сина.

Взагалі, молодший Дмитренко виявляється найбільше забезпеченим в родині нерухомістю. На нього записано 4 земельні ділянки (три під Києвом і одна на Житомирщині) та 1 житловий будинок на 260 кв. м у столиці.

На банківських рахунках голова родини тримає лише трохи більше 8 тис. доларів та 800 грн, а от готівкою в нього на руках цілих 30 тис. американських доларів. Ще 3 тис. доларів є на рахунку у сина Дмитра, а от дружина Руслана, схоже, банкам не довіряє.

Як не дивно, автомобільного транспорту у власності Дмитренків не задекларовано, хоча держсекретар і прописаний на Житомирщині, а його дружина має квартиру у Софіївській Борщагівці. У Києві є житло лише у сина.

Як повідомлялося, у грудні конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Геннадія Дмитренко державним секретарем Міністерства екології та природних ресурсів.

Євген Кізілов, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування