Засідання у справі грузина-атошника Церцвадзе перенесли

Четвер, 26 січня 2017, 12:53

Апеляційний суд Києва переніс засідання у справі Гії Церцвадзе, який воював добровольцем в АТО, оскільки не отримав матеріалів справи від суду першої інстанції.

Про це "Українській правді" повідомила адвокат Церцвадзе Ксенія Проконова.

"Сьогодні перенесли судове засідання через те, що Солом’янський суд, який приймав рішення про тимчасовий арешт, не передав матеріали до апеляційної інстанції", – повідомила вона.

"Взагалі така бюрократична можливість є. Зазвичай це робиться для того, щоб такі резонансні справи розглядалися далі без журналістів. Я думаю, що в цьому є чиясь політична воля", – прокоментувала Проконова.

За словами адвоката, засідання перенесли на 3 лютого.

Як відомо, 17 січня Солом'янський райсуд Києва заарештував грузина Гію Церцвадзе, який воював добровольцем на боці сил антитерористичної операції.

Чоловіка оголосила у міжнародний розшук Росія за обвинуваченням в умисному вбивстві та замаху на вбивство, скоєних у 2003 році на території Сочі.

Раніше у прокуратурі Києва повідомили, що в разі підтвердження участі Церцвадзе у бойових діях на сході України у складі добровольчих сил, Росії як країні-агресору відмовлять у його видачі.

Також проти екстрадиції Церцвадзе висловилися генпрокурор Юрій Луценко і його заступник Євгеній Єнін.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування