Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затриманого адвоката кримських татар привезли до суду

Четвер, 26 січня 2017, 14:42

Затриманого в Криму адвоката кримських татар Еміля Курбедінова доставили до Залізничного районного суду Сімферополя для обрання запобіжного заходу.

Про це повідомляє у себе в Twitter журналіст Антон Наумлюк. Він також пише, що на засідання суду по Курбедінову не пустили пресу, в будівлі посилено режим безпеки.

За словами Наумлюка, Курбедінов визнав провину частково. Силовики також провели обшуки в квартирі Курбедінова та його офісі.

Це вже другий за два дні випадок затримання адвоката кримських татар в Криму. Так, в середу затримали Миколу Полозова. ФСБ намагається перевезти його зі статусу адвоката в статус свідка, позбавивши таким чином заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова ключового адвоката.

Тим часом провідні російські ЗМІ не говорять ні слова про затримання адвокатів, а пишуть про "спецоперації по ліквідації осередку терористичної організації "Хізб ут-Тахрір".

Еміль Курбедінов є захисником у кількох резонансних справах, відкритих російською владою окупованого Криму проти громадських активістів. Він захищає декількох затриманих у справі "Хізб-ут-Тахрір", "справі 26 лютого", заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і журналіста Миколу Семену.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування