Пустити пасажирські поїзди на окупований Донбас поки не можна

Четвер, 26 січня 2017, 15:54

Поновити пасажирські перевезення на окуповані території України поки що неможливо.

Про це сказав заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука в телефонному коментарі телеканалу "112 Україна".

Раніше міністр із питань окупованих територій Вадим Черниш у інтерв'ю "Українській правді" озвучив ідею поновлення пасажирських перевезень через лінію розмежування на сході України.

"Ми про це говорили ще, якщо не помиляюся, у червні 2016 року. І це питання навіть порушувалося на мінських переговорах. У якості експерименту пропонується запустити поїзд на короткий маршрут із Первомайська у район Попасної", – сказав Тука.

"Але поки позитивного рішення від сепаратистів не надійшло. Безпеку вони не гарантують. Тому, на жаль для всіх жителів непідконтрольних територій, поки що цей процес заморожено", – заявив він.

Раніше міністр Черниш розповів "УП" про урядовий план щодо реінтеграції окупованих проросійськими бойовиками територій Донбасу.

"Я за те, щоб відновити залізничне сполучення між найближчими містами по обидва боки лінії зіткнення, оскільки залізниця залишається в підпорядкуванні української держави", – сказав він в інтерв’ю.

"Я говорю не про такі маршрути, як "Донецьк – Київ", – а про короткі перегони через лінію зіткнення, наприклад, "Майорське – Бахмут". Тоді не доведеться вистоювати у черзі на контрольно-пропускних пунктах. Сів у вагон, переїхав лінію розмежування – і вийшов у Бахмуті", – уточнив міністр.

На запитання, чому в урядовому плані реінтеграції не враховано анексований Росією Крим, Черниш відповів: "Щодо Криму зараз готується схожий документ. Він буде обговорюватися з громадськістю та міжнародними партнерами. Думаю, на це нам потрібен ще місяць".

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...