У Гречківського заявили про тиск і голослівність ГПУ

Четвер, 26 січня 2017, 17:27

Член Вищої ради правосуддя Павло Гречківський не контактував із підозрюваним, який заявив, що оговорив члена ВРП через психічні розлади.

Про це "Українській правді" повідомила речник Гречківського Дарья Глущенко.

"Відповідно до ухвали Печерського районного суду м. Києва від 22 вересня 2016 року на Павла Гречківського було покладено обов'язок утриматися від спілкування з підозрюваним у цій справі. Цей обов"язок був безумовно виконаний", - повідомила вона.

"Тези речника ГПУ про начебто спроби незаконного впливу на цю особу з боку захисту чи особисто самого Гречківського нічим не обґрунтовані", - додала Глущенко.

Адвокати Гречківського вважають такі "голослівні заяви психологічним тиском на Гречківського та дезінформацією громадськості про цю справу".

ГПУ підозрює Гречківського у незакінченому замаху на шахрайство і не розслідує корупційних правопорушень у цій справі. Заяви про стотисячні хабарі не відповідають матеріалам справи, в яких фігурує сума у 51 тис доларів, начебто переданих іншому підозрюваному.

Як відомо, у четвер ГПУ повідомило, що посередник у справі Гречківського, якого підозрюють у шахрайстві, заявив, що оговорив останнього через психічні розлади.

ГПУ вважає, що така процесуальна поведінка сторони захисту викликана незаконним впливом "одного підозрюваного на іншого, і є нічим іншим як спробою уникнення ними кримінальної відповідальності".

Член ВРЮ Павло Гречківський був викликаний в ГПУ за "вимагання грошей за незаконний вплив на судове рішення".

Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Гречківського від посади.  

Суд обрав Гречківському запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 3,85 млн грн.

Гречківський та заступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов є співвласниками заповідної землі на Жуковому острові у Києві та є наближеним до нардепа БПП Олександра Грановського й займався питаннями, пов'язаними із Госпсудом.

Грановський запевняє, що не знайомий із Гречківським. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування