Екс-заступника голови "Укргазвидобування" заарештували з правом застави

П'ятниця, 27 січня 2017, 02:45

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому першому заступнику голови правління "Укргазвидобування" Олександру Сомову у вигляді арешту на 2 місяці з правом застави у розмірі 50 млн грн.

Про це у прямому ефірі "112 Україна" повідомив Олег Степовий, передає Укрінформ.

Також Солом'янський районний суд на 2 місяці заарештував заступника голови правління "Укргазвидобування" Вадима Шленчака. У його справі передбачено заставу 5 млн грн.

Таким рішенням суддя повністю задовольнив вимоги представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, які саме про такий запобіжний захід і просили.

Нагадаємо: Шаленчак і Сомов проходять як підозрювані у так званій справі Онищенко. Їх звинувачують у розкраданні майна підприємства "Укргазвидобування" та продажу газу за заниженими цінами.

За версією слідства, затримані, маючи в арсеналі ряд прямих повноважень, умисно не вживали заходів щодо припинення договорів СД, вступивши в злочинну змову з представниками злочинної організації, у створенні і керівництві якої підозрюється Онищенко.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро затримало в цілому 10 осіб, які пов'язані зі справою екс-нардепа Миколи Мартиненка. Крім того був затриманий начальник відділу продажів і маркетингу ОГХК Олексій Мороховець, екс-заступник комерційного директора ОГХК Юрій Перцев, начальник "Харківгазвидобування" (входить до складу ДК "Укргазвидобування") Олена Ченцова.

Також раніше НАБУ затримало голову ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" Руслана Журило.

Раніше ЗМІ повідомляли, що за ОГХК стоїть екс-нардеп Микола Мартиненко, а Журило був призначений на посаду за його протекцією. Сам Журило це спростовував.

У листопаді 2015 року нардеп Сергій Лещенко звинуватив ОГХК в невигідності продажу продукції австрійській компанії Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG.

За його словами, директор і акціонер Bollwerk Вольфганг Айбергер є також керівником компанії Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, через яку Східний ГЗК закуповував урановий концентрат в Казахстані. Лещенко стверджує, що Bollwerk є "прокладкою" і пов'язана з Мартиненком.

Останній заперечував це, визнаючи лише, що знайомий з Журилом з 2006 або 2007 року, коли той був заступником директора Східного ГЗК.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...