В ОБСЄ розповіли про позитивні кроки, досягнуті на Донбасі

П'ятниця, 27 січня 2017, 11:06

Сили АТО та представники незаконного збройного угрупування "ДНР" пообіцяли спостерігачам патрульної місії ОБСЄ розмінувати дорогу Пікузи-Маріуполь.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александер Хуг, звітуючи за 10 днів моніторингу по всій лінії розмежування, 27 січня на брифінгу, який транслював Кризовий медіа-центр.

"Збройні сили України погодилися усунути міни та інші перешкоди вздовж дороги Пікузи-Маріуполь. Я також отримав подібні запевнення від старшого представника так званого формування "ДНР". Він пообіцяв, що роботи з розмінування на цій дорозі будуть проведенні впродовж трьох днів", – сказав Хуг.

"Також у вівторок ми зафіксували інший позитивний знак: вперше СММ у супроводі генерала Збройних сил Російської Федерації зі Спільного центру контролю та координації та членів так званої "ЛНР" змогла проїхати  відстань близько 11 кілометрів дорогою між Дебальцево і Світлодарськом аж до постів так званої "ЛНР", – повідомив також представник СММ ОБСЄ.

Хуг висловив сподівання, що ці кроки стали можливими завдяки допомозі СЦКК.

Заступник голови СММ ОБСЄ в Україні відзначив, що останнім часом представники Спільного центру контролю та координації реагували на порушення пост-фактум, не працюючи на упередження.

"Центр ліквідував симптоми, а не саму хворобу", – сказав Хуг.

Заступник голови спостережної місії висловив сподівання, що сторони конфлікту продовжать позитивні кроки із відведення зброї та припинення вогню.

Як відомо, спостерігачі місії ОБСЄ скаржилися на обмежений доступ на ділянках розведення сил і засобів у районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте та Петрівське.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...