Олланд: Трамп кидає виклики

П'ятниця, 27 січня 2017, 14:12

Франція і Німеччина несуть особливу відповідальність за долю Європейського проекту і повинні протидіяти популізму та екстремізму.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд перед початком двосторонніх переговорів у п'ятницю в Берліні, повідомляє Укрінформ.

"Нам потрібна внутрішню єдність. Але кожен член повинен пам'ятати, що має обов'язки і відповідальність", - нагадала Меркель.

Олланд вважає важливим роз'яснити народу небезпеку популізму. "Я переконаний, що Німеччина і Франція повинні відігравати особливу роль. Не тому, що хочемо щось нав'язувати нашим партнерам, вказувати куди рухатися, ні, але у нас є історична відповідальність за те, що ми представляємо", - зазначив він.

"Будемо говорити відверто, є виклики, які кидає американська адміністрація, це стосується правил торгівлі і того, що є нашою позицією для вирішення конфліктів у світі", - заявив Олланд.

"Ми, звичайно ж, повинні вести діалог з Дональдом Трампом, тому що американці обрали його своїм президентом, але ми повинні це робити, враховуючи європейські переконання, і на благо наших власних інтересів та цінностей", - зазначив Олланд.

У свою чергу Меркель, не згадуючи імені Трампа, заявила, що "світові умови змінюються дуже швидко і в драматичному напрямку".

"Ми повинні реагувати на ці нові виклики як для захисту вільного суспільства і вільної торгівлі, так і для протистояння економічним викликам", - зазначила вона.

Лідери висловили загальне переконання, що 27 країн ЄС тільки разом можуть протистояти викликам ззовні і всередині. Але для цього потрібно, за словами канцлера, "загальне бачення ЄС" в умовах, коли глобальна ситуація драматично і швидко змінюється, і треба шукати відповіді на виклики в самих різних сферах.

В ході переговорів лідери Франції та Німеччини обговорюють, крім іншого, підготовку саміту ЄС 3 лютого на Мальті, а також святкування в кінці березня в Римі 60-ї річниці підписання Римського Договору.

Після завершення зустрічі Меркель і Олланд відвідають місце теракту в Берліні 19 грудня на Брайтшайдплац.

Інтерфакс-УкраїнаУкрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування