Друг Путіна, пов'язаний з оффшорною імперією, хоче зіграти у Сирії з оркестром

Субота, 28 січня 2017, 13:45

Віолончеліст, близький друг президента РФ Володимира Путіна Сергій Ролдугін, якого називають власником тіньової офшорної імперії з активами в мільярди доларів, готовий ще раз виступили у Пальмірі (Сирія) з концертом.

Про це Ролдугін заявив в прямому ефірі телеканалу "Росія 24", пише РІА Новости.

За словами музиканта, до Пальміри також готовий полетіти оркестр під керуванням Валерія Гергієва.

"Їм же не сказали, що вони летять в Пальміру, а коли їм сказали, там багато хто виявив бажання, але дівчат (у складі оркестру) не брали", - розповів Ролдугін.

Повідомляється, що оркестр Маріїнського театру у травні 2016 року дав у стародавньому амфітеатрі Пальміри концерт на честь визволення міста від терористів ІДІЛ. У грудні сирійська армія була змушена залишити Пальміру, яку знову захопили бойовики. 

Як відомо, друг Путіна Сергій Ролдугін фігурує у розслідуванні, яке опублікував Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ). За даними розслідувачів, Ролдугін безпосередньо пов'язаний з офшорами, обіг по банківських рахунках яких перевищує 2 мільярди доларів. Гроші офшори могли отримувати від структур, близьких до сім'ї Ротенбергів, Сулеймана Керімова, Олексія Мордашова та ін, які заробляли від сумнівних угод з акціями російських держкомпаній, а потім інвестували кошти у покупку стратегічних активів в країні та особисті проекти, пов'язані з родичами і друзями Путіна. 

25 грудня під час вильоту з Сочі розбився літак Міноборони Росії Ту-154 з 91 особою на борту, який прямував до Латакії (Сирія): серед пасажирів були  військові, цивільні службовці, члени ансамблю імені Александрова, журналісти і лікар та правозахисник Єлизавета Глінка, відома як "доктор Ліза".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...