Британські ЗМІ пишуть про загадкову смерть генерала ФСБ, причетного до досьє на Трампа

Субота, 28 січня 2017, 16:30

Колишній генерал КДБ, який, ймовірно допоміг колишньому співробітнику британської розвідки МІ6 Крістоферу Стілу скласти досьє на президента США Дональда Трампа, можливо, був убитий і Кремль це приховав.

Про це пише британське видання The Telegraph.

Олег Єровінкін, колишній генерал КДБ і ФСБ, був знайдений мертвим у своїй машині 26 грудня минулого року за загадкових обставин.

Єровінкін був ключовим помічником Ігоря Сєчіна, колишнього віце-прем'єра РФ, а нині глави "Роснєфті", російської державної нафтової компанії, який неодноразово згадується в досьє.

Єровінкіна називали ключовою ланкою між Сєчіним і президентом Росії Володимиром Путіним. Стіл пише у звіті для розвідки від 19 липня 2016 року, що він має джерело, близьке до Сєчина, яке розкрило ймовірні зв'язки між членами команди Трампа та Москвою.

Російське державне інформагентство РІА Новості повідомило, що тіло Єровінкіна "знайшли в чорному Лексусі... було розпочато масштабне розслідування. Тіло було відправлено в морг ФСБ".

Ніяких причин смерті не повідомлялося. Пізніше російська влада оголосила, що Єровінкін помер від серцевого нападу.

Христо Грозєв, болгарський експерт із загроз, повязаних із Росією, та співробітник Bellingcat, вважає Єровінкіна основним джерелом, яке Стіл згадував у своєму досьє.

"Інсайдери по черзі описали мені Єровінкіна, як скарбника Сєчіна і посередника між Путіним і Сєчіним…У мене немає сумнівів в тому, що на момент його смерті Володимир Путін мав на столі досьє Стіла на Трампа. Він, ймовірно, знав, базується це досьє на правдивих фактах, чи ні", - написав він у своєму блозі.

"Було це правдою або ні, Путін мав мотив шукати і знайти "крота"... він повинен був зробити висновок, що Єровінкін був щонайменше зацікавленою особою", - зазначає Грозєв.

Втім, інший експерт висловив скептицизм з приводу цієї теорії. "Як правило, такі люди, як генерал Єровінкін не вмирають, як показують у трилерах", - сказав Марк Галеотті, експерт з російських спецслужб.

Нагадаємо, автором компрометуючого досьє на обраного президента США Дональда Трампа є колишній співробітник британської розвідки, а нині директор приватної лондонської фірми Orbis Business Intelligence Ltd Крістофер Стіл.

Раніше повідомлялося, що 10 січня телеканал CNN повідомив, що секретні документи, представлені минулого тижня президенту США Бараку Обамі та обраному президенту Дональду Трампу, містять твердження, що росіяни мають компрометуючу інформацію про особисте життя і фінансову діяльність Трампа.

Пізніше сайт BuzzFeed опублікував цей "документ", проте немає жодних підтверджень його достовірності. Сам Трамп заперечує поширену у ЗМІ інформацію. 

Переклад скандального документа, в якому йдеться про нібито зв’язки представників компанії Трампа з РФ, можна прочитати за даним лінком: "В чому звинувачують Трампа? Переклад скандального документа про зв’язки з РФ та компромат".

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування