Всесвітній конгрес кримських татар виступив на захист Полозова і Курбедінова

Неділя, 29 січня 2017, 01:43

Росія порушила Європейську конвенцію з прав людини, і статтю 6-11 Загальної декларації прав людини.

Про це йдеться у заяві Всесвітнього конгресу кримських татар, повідомляє QHA.

"Затримання і арешти адвокатів Еміля Курбедінова та Миколи Полозова, які захищають наш народ в маріонеткових судах у справах, відкритих проти кримських татар, що чинять опір окупаційному режиму, — це очевидний напад на право захисту, яке вважається святим в будь-якій правовій системі", - йдеться у заяві, прийнятій 28 січня на засіданні виконавчого комітету ВККТ в Києві.

Конгрес звинуватив Росію у порушенні Європейської конвенції з прав людини, яка регулює право на справедливий судовий розгляд, і статті 6-11 Загальної декларації прав людини.

"Російська Федерація в черговий раз зі зневагою поставилася до двох найважливіших документів людства. Ці затримання і арешти ще раз довели світові, що в окупованому Криму немає більше принципів імунітету і недоторканності адвокатів, які користуються правом захисту в правових державах", - констатують кримськотатарські активісти.

"Всесвітній конгрес кримських татар знову рішуче засуджує арешт Сейрана Салієва і незаконні дії окупаційного режиму проти адвокатів Еміля Курбедінова та Миколи Полозова, що демонструють мужність і героїзм у захисті нашого народу", - наголошується у заяві ВККТ.

Також, як повідомляє агенство, у результаті обговорення нинішнього становища кримськотатарського народу на території незаконно окупованого Криму, а також інших актуальних питань виконком ВККТ прийняв рішення звернутися листом до нової адміністрації Сполучених Штатів Америки про проблеми Криму і кримськотатарського народу.

Всесвітній конгрес кримських татар — структура, що об'єднала кримських татар, які проживають на історичній батьківщині, в Криму, а також в діаспорі в різних країнах світу (Туреччина, Румунія, Польща, США, Канада, Литва, країни Західної Європи та Середньої Азії).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...