Суд частково заблокував дію антиімміграційного указу Трампа

Неділя, 29 січня 2017, 05:56

Суд частково заблокував дію антиімміграційного указу президента США Дональда Трампа, постановивши припинити депортацію біженців, яких заблокували в аеропортах США.

Про це повідомляє AFP.

"Перемога !!!!!! Наші суди сьогодні працювали, як вони повинні, як захист проти зловживання владою, або неконституційної політики і указів", - написав у twitter Американський союз захисту громадянських свобод (ACLU), чиї адвокати подали в суд на уряд.

Рішення окружної судді США Енн Доннеллі стосується десятків людей, яких за антиімміграційним указом Трампа затримали в аеропортах країни.

Точне число постраждалих залишається неясним, але суддя доручила уряду надати списки всіх осіб, затриманих в аеропортах США відколи указ набрав чинності.

За словами судді Доннеллі, яка була призначена на посаду президентом Бараком Обамою, відправка цих людей назад завдає їм "істотної і непоправної шкоди".

Як повідомлялося, Трамп підписав указ про припинення прийому сирійських біженців в країну. Також він заморозив на 120 днів програму прийому біженців з інших країн. Ці країни - Ірак, Іран, Ємен, Лівія, Сирія, Сомалі та Судан.

У міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку кілька десятків активістів організували протест біля терміналу аеропорту, закликаючи впустити вимушених переселенців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News