Прокуратура готова повідомити захисту Януковича про завершення розслідування

Неділя, 29 січня 2017, 16:19

Прокуратура в понеділок повідомить захист екс-президента Віктора Януковича про завершення розслідування у справі про держзраду.

Про це в ефірі "112 Україна" в неділю повідомив прокурор відділу Головної військової прокуратури Руслан Кравченко.

"Завтра о 15 годині ми повідомляємо стороні захисту підозрюваного Януковича, що ми закінчуємо спеціальне досудове розслідування у справі, і ми відкриваємо всі матеріали, всі докази, які були зібрані під час спеціального досудового розслідування", - розповів він.

Прокурор зазначив, що захисту Януковича дадуть принаймні тиждень для ознайомлення з матеріалами справи.

"Ми плануємо, що захист не буде затягувати час, процес ознайомлення. Вважаємо, що за тиждень вони мають право ознайомитися, якщо їм потрібно буде більше часу, то вони будуть знайомитися, скільки їм потрібно, в розумних термінах", - сказав Кравченко.

Відповідаючи на уточнююче запитання, він висловив думку, що для ознайомлення з 1 томом досить 1 дня. Всього, за словами прокурора, в справі до 15 томів.

"Після надання нам дозволу на здійснення спеціального попереднього розслідування, ми маємо право здійснювати і закінчувати досудове розслідування без участі підозрюваного і направляти обвинувальний акт до суду", - зазначив він.

При цьому, за його словами, в тому випадку, якщо Янукович в понеділок прийде до Генеральної прокуратури за повісткою, він буде затриманий і доставлений до суду.

Як відомо, адвокат Януковича Віталій Сердюк у п'ятницю ввечері повідомив, що Генпрокуратура продовжила до 28 березня спеціальне досудове розслідування проти Януковича.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування