Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Котвіцького немає 6 одиниць зброї, бо від 2 він відмовився

Неділя, 29 січня 2017, 19:46

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков спростовує інформацію про наявність у нардепа від "Народного фронту" Ігоря Котвіцького 6 одиниць нагородної зброї.

Про це він написав у коментарі до свого поста в Facebook, присвяченому нагородної зброї.

"У нього немає 6 стволів. Це невірна інформація", - написав Аваков.

Разом з тим, у коментарі "Українській правді" сам Котвіцький заявив, що від двох одиниць нагородної зброї відмовився.

"У вас були не зовсім точні дані. Мене справді шість разів нагороджували, але я від двох пістолетів відмовився", - розповів Котвіцький.

Таку ж цифру УП в неофіційній розмові підтвердив і один із радників глави МВС.

Як повідомлялося, в опублікованому 13 січня матеріалі "Української правди" "Нагородний фронт. Кому Аваков подарував 400 стволів" йшлося про те, що Котвіцький має 6 одиниць нагородної зброї від Авакова.  

"Нинішній депутат-"фронтовик", а колись радник Авакова, за яким закріпилося прізвисько гаманця міністра виявився найбільш "заслуженим" серед осіб нагороджених зброєю. Три "стволи" – "Форт 21.03", "Форт 9" та "Glock 17" – Котвіцький отримав у 2014 році у якості радника Авакова, ще три – АПС, Маузер та Smith&Wesson mod. SW 1911 Colt – уже будучи депутатом", - йшлося в матеріалі.

Як відомо,  Спеціалізована антикорупційна прокуратура з 31 грудня 2015 року здійснює процесуальне керівництво у справі про незаконне збагачення нардепа від "Народного фронту" Ігоря Котвіцького - соратника і бізнес-партнера глави МВС Арсена Авакова.

Справу було об'єднано з іншою – від 23 вересня 2015 року, розслідування якої здійснювало МВС під керівництвом Авакова. 

НАБУ розслідує виведення понад 40 млн доларів за кордон влітку 2015 року Котвіцьким. Доступ до ряду рахунків і банківських документів у цій справі НАБУ отримало рішенням суду. 

Аваков стверджує, що Котвіцький вивів ці $40 мільйонів за кордон законно.

У декларації за 2015 рік Котвіцький задекларував 66 774 867 гривень сукупного доходу.  У поданій Котвіцьким е-декларації за 2016 рік нардеп повідомляв про придбання дорогого одягу та аксесуарів загальною вартістю понад 0,6 млн гривень за п'ять одиниць.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...