Пєсков: У Трампа – проти застою в українській "кризі"

Понеділок, 30 січня 2017, 13:14

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков стверджує, що нове керівництво США виступає за активізацію врегулювання конфлікту в Україні.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання УНІАН, яка позиція США щодо конфлікту в Україні за підсумками суботньої телефонної розмови президентів США й Росії.

"Американська сторона є переконаною прихильницею тієї точки зору, що не можна дозволити українській кризі перетворитися в застарілу кризу, необхідна активізація зусиль для врегулювання цієї проблеми", – заявив речник Володимира Путіна.

Водночас він сказав, що в позиції Кремля "нічого не змінилося", і він виступає за безальтернативність реалізації Мінська-2.

"У першу чергу – реалізація Мінських домовленостей із боку Києва, без жодного подвійного чи потрійного трактування цих домовленостей. Саме це може стати запорукою успіху. Саме з цим ми поки пов'язуємо таке суттєве провисання, що не сприяє вирішенню цієї проблеми", – заявив Пєсков.

У Кремлі розраховують, що президент РФ Володимир Путін і президент США Дональд Трамп проведуть першу зустріч до саміту G20, запланованого на 7-8 липня в Гамбурзі.

На запитання про можливість такої зустрічі Пєсков відповів: "Імовірно, так".

Він зазначив, що спершу потрібно визначитися з датою й місцем зустрічі двох президентів.

"Помічники зараз займуться опрацюванням цього питання, ми сподіваємося, що досить оперативно, – сказав Пєсков.

У цілому він вважає, що взаємини РФ і США може поліпшити боротьба з тероризмом.

"Безумовно, вона може стати однією з головних відправних точок (для потепління відносин – ред.). Хоча наші двосторонні відносини так широко проектуються на глобальний порядок денний, що, звісно, не можна виключати, що будуть якісь ще теми", – зазначив Пєсков.

"Але, безумовно, з погляду найнебезпечніших викликів, із якими доводиться стикатися світовій спільноті, включаючи дві наші країни, – це боротьба з тероризмом", – додав речник російського президента.

Іншими точками дотику він вважає "питання стратегічної безпеки, взаємодії в ході врегулювання регіональних конфліктів, це й безпосередньо наші двосторонні відносини".

"Власне, серед підприємців, бізнесменів двох країн затребувана більш сприятлива атмосфера, над створенням якої варто ще багато попрацювати", – сказав Пєсков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News