Freedom House: Україна залишилась "частково вільною країною"

Вівторок, 31 січня 2017, 11:37

Україна потрапила в розділ "частково вільних країн" в рейтингу "Свобода у світі-2017" Freedom House.

Про це сказав директор представництва Freedom House в Україні Метью Шааф у вівторок в Києві, передає "Інетрфакс-Україна".

"У рейтингу "Свободи у світі-2017" в Німеччині рейтинг України залишився такий же - 3 бали. І країна залишилася в категорії частково вільної", - сказав він.

У своєму звіті організація констатує, що початок 2016 року ознаменувався продовженням внутрішньополітичного протистояння в країні.

Freedom House відзначає, що уряд Арсенія Яценюка досяг прогресу в реформуванні газового і банківського секторів, уряд Володимира Гройсмана продовжив реформування енергетичного сектора, що дозволило скоротити можливості для корупції, а також були прийняті зміни до законодавства в частині судової реформи.

"Не дивлячись на це, протягом року інші заходи по боротьбі з корупцією просувалися низькими темпами", - йдеться в огляді до звіту.

Шааф зазначив, що після загибелі в Києві журналіста Павла Шеремета з'явилася серйозна стурбованість станом безпеки і свободи журналістів.

У ньому також зазначається, що в 2016 році переселенці з Криму і Донбасу як і раніше стикалися з труднощами в отриманні доступу до державних послуг, а за станом на кінець року ситуації з розробкою законодавчої бази і проведенням майбутніх виборів в підконтрольних бойовикам регіонах так і залишилися невизначеними.

"Українська влада не дуже просунулася в питанні виконання вимог, висунутих їй українським суспільством і міжнародним співтовариством в розслідуванні і покаранні за злочини, вчинені в останні місяці правління Віктора Януковича в кінці 2013 – на початку 2014 років, в тому числі в проведенні розслідування і покарання за вбивства протестувальників", - сказано в огляді.

Як відомо, вбивство Павла  Шеремета сталося 20 липня в центрі міста на перехресті вул. Франка та Богдана Хмельницького. В результаті підриву автомобіля Шеремет загинув.

У липні Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність.

Після шести місяців з моменту вбивства Шеремета слідство не визначило основну версію і не надало жодних результатів. Правоохоронні органи лише заявляють, що розслідування триває.

У січні 2017 року нардеп Антон Геращенко заявив, що, на думку слідчих, вбивство журналіста Павла Шеремета і замах на нього було реалізовано з одного і того ж диверсійно-терористичного центру на території РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:48
Керівники усіх відділів Samsung перейдуть на 6-денний робочий тиждень
10:39
На Донеччині за добу через російські обстріли загинули 4 людини 
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
Усі новини...