Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров: Росія витискає кримських татар, а тепер взялася й за адвокатів

Вівторок, 31 січня 2017, 13:36
Чубаров: Росія витискає кримських татар, а тепер взялася й за адвокатів

Росія продовжує утиск будь-якого інакомислення в анексованому Криму.

Про це заявив народний депутат, один із лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на мітингу представників громадських організацій у Києві.

Він зазначив, що Росія робить усе можливе для вичавлення кримських татар із півострова, а тепер взялася і за адвокатів, які захищають кримських політв'язнів

"Над Емілем Курбедіновим сьогодні нависла загроза відлучення від справи Чийгоза та відсторонення від захисту Ільмі Умерова. Ми хвилюємося за Еміля, оскільки знаємо, що коли Росія хоче когось знищити, вона не зупиняється", – сказав Чубаров.

Чубаров на мітингу Krym_SOS і Євромайдан_SOS
Чубаров на мітингу на підтримку Курбедінова

Акцію на підтримку адвоката Еміля Курбедінова у центрі Києва організували активісти Krym_SOS і Євромайдан_SOS.

Як відомо, Еміль Курбедінов є захисником у кількох резонансних справах, порушених російською владою окупованого Криму проти громадських активістів. Він захищає кількох затриманих у справі "Хізб-ут-Тахрір", "справі 26 лютого", заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та журналіста Миколу Семену.

26 січня після затримання й обшуків суд в анексованому Криму арештував адвоката Курбедінова на 10 днів. ФСБ Росії звинувачує його в екстремізмі.

За день до того, 25 січня, Федеральна служба безпеки РФ затримала в Криму російського адвоката Миколу Полозова, який також захищає кримських татар. Полозова відпустили, допитавши як свідка у справі його ж підзахисного Ільмі Умерова.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування