Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава СММ ОБСЄ закликав негайно припинити вогонь під Авдіївкою

Вівторок, 31 січня 2017, 15:21
Глава СММ ОБСЄ закликав негайно припинити вогонь під Авдіївкою

Голова СММ ОБСЄ Ертурул Апакан закликав до негайного припинення бойових дій в районі Авдіївка-Ясинувата-донецький аеропорт на сході України.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті місії ОБСЄ 31 січня.

"Ескалація в районі викликає серйозне занепокоєння, дуже потерпає цивільне населення", – наголосив головний спостерігач місії.

"Насильство в таких масштабах, включаючи втрачені життя, є неприйнятним, а захист цивільних осіб повинен мати першорядне значення", – додав він.

За словами Апакана, що СММ повідомила про жертви серед цивільного населення і шкоду житловим будинкам та інфраструктурі.

"Трикутник Авдіївка-Ясинувата-донецький аеропорт вже давно в центрі бойових дій. Останні події  коли СММ ОБСЄ фіксує тисячі порушень режиму припинення вогню щодня, в тому числі з використанням заборонених видів зброї – це є серйозне погіршення і порушення Мінських угод",  наголошується в заяві.

Апакан закликав сторони негайно припинити вогонь і вивести таку зброю за межі узгоджених ліній.

Він закликав сторони приділяти пріоритетну увагу захисту цивільного населення.

Головний спостерігач додав, що вкрай важливо надати СММ ОБСЄ негайний, безпечний і безперешкодний доступ до ураженої ділянки для перевірки дотримання зобов'язань сторін щодо припинення вогню і відведення зброї.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування