Савченко вважає, що конфлікт на Донбасі можна розрулити за 2 місяці

Четвер, 5 січня 2017, 13:44

Позафракційний народний депутат Надія Савченко вважає, що конфлікт на Донбасі можна врегулювати протягом двох місяців.

Таку думку вона висловила в ефірі радіо "Ехо Москви".

"Все залежить від того, хто візьме на себе відповідальність за прийняття рішень. Тому що це ж не просто прийняти рішення в даний момент, це ще й нести за нього відповідальність. А у нас якось, от, зазвичай кому це делегується (владі зазвичай делегується прийняття рішень), вони ніколи не хочуть нести за це відповідальність. Тому війну, дійсно, можна було б закінчити, ну, нехай не за один день, але за якісь там 2 місяці її можна було б... ", – вважає Савченко.

"І навіть виграти, навіть закінчити, підібрати політичну ситуацію, правильно розставити акценти, правильно зробити чесні заяви в першу чергу. Я не кажу "чесні заяви", коли там "Іду на ви. Я вас буду бити саме тут, в цей час". Ні. Зввісно ж, військова хитрість є військова хитрість. Просто правильно визначити державну політику щодо того, що відбувається, і що ми будемо робити", – зазначила нардеп.

"Я вже, наприклад, давно прийняла рішення, що я буду робити. Просто зараз – це час, коли потрібно почекати, подивитися і вибрати правильний момент" – заявила Савченко.

Як відомо 7 грудня Савченко зустрілася в Мінську з ватажками бойовиків Захарченком та Плотницьким у присутності представника РФ в мінській підгрупі. Українські учасники про цю зустріч дізналися зі ЗМІ.

Бойовики гальмують процес обміну заручників. У той же час, 26 грудня вони заявили, що готові віддати двох полонених жінок депутату Савченко, яка не є представником України в мінській групі.

Пізніше Савченко також заявила, що продовжить зустрічі з ватажками бойовиків, і не виключила, що це може статися в Києві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування