Між Кубою і США підписано першу за 50 років угоду про експорт

Субота, 7 січня 2017, 01:02

Між Кубою та США підписано першу за більш ніж півстоліття угоду про експорт кубинських товарів.

Про це з посиланням на DW пише Укрінформ.

Як зазначається, компанії CubaExport та Coabana Trading LLC у четвер, 5 січня, підписали угоду про постачання 40 тонн деревного вугілля на суму 17 тисяч доларів.

"Це - перший контракт, однак ми сподіваємося, що наші відносини триватимуть багато років і не лише в сфері продажу деревного вугілля, але й інших продуктів, які ми готові експортувати, як-от мед чи кава", - сказала директор державного експортера CubaExport Ізабель О'Райлі.

Американське торговельне ембарго залишається в силі, проте зазначена угода стала можливою завдяки президентським указам Барака Обами. Реалізація угоди ускладнюється також і кубинським законодавством, оскільки приватні особи на Кубі не можуть самостійно експортувати чи імпортувати товари. Приватні кооперативи доправлятимуть деревне вугілля місцевим пакувальникам, які продадуть товар державній фірмі CubaExport, що, у свою чергу, продасть вугілля американській фірмі.

Товар має прибути до США 18 січня, за два дні до інавгурації Дональда Трампа. Політика адміністрації президента Барака Обами в останні роки була спрямована на потепління відносин між США та Кубою. Однак Трамп пригрозив згорнути нормалізацію відносин та домогтися "кращої угоди".

Яку відомо, Куба щороку експортує від 40 до 80 тисяч тонн деревного вугілля - переважно до Європи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News