Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп заявив, що багато дізнався і задоволений зустріччю з розвідкою

Субота, 7 січня 2017, 03:38

Обраний президентом США Дональд Трамп багато дізнався і задоволений зустріччю з керівництвом розвідки США, де йому представили секретну версію доповіді про втручання Росії у вибори США.

Про це він заявив в інтерв'ю Associated Press.

"Це була дійсно чудова зустріч, мені дійсно дуже сподобалися ці люди", - сказав Трамп.

"Я дізнався багато, і, думаю, вони теж", - додав він.

Трамп не сказав, які саме докази йому були представлені, зазначивши лише, що дізнався багато "секретних речей". Він також відмовився сказати, чи прийняв він твердження, що Росія втрутилася у вибори.

Як повідомлялося, в незасекреченій версії доповіді про втручання Росії у вибори США, йдеться про те, що Президент Росії Володимир Путін розпорядився організувати в 2016 році "кампанію впливу", спрямовану на вибори президента США з метою підриву демократичного процесу і дискредитацію кандидата від демократів Хілларі Клінтон.

Ознайомитися з документом можна тут.

Водночас, після доповіді спецслужб, Трамп допустив, що Росія могла вести хакерські атаки на американські інститути, проте заявив, що втручання російських хакерів не могло вплинути на результати виборів американського президента.

Він також оголосив, що протягом перших 90 днів його президентства має бути реалізовано програму з оборони від кібератак.

Раніше Трамп висловлював недовіру до висновків розвідки США щодо втручання Росії у перебіг президентських виборів в США. Повідомлялось також, що новообраний президент готує реформу системи американської розвідки з метою дистанціювати її від політики.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування