У США на виконання "міграційного указу" Трампа затримали сотні осіб

Субота, 11 лютого 2017, 15:03

У шести штатах Америки в результаті серії рейдів затримано сотні нелегальних мігрантів, які не мали дозволів на перебування на території США.

Як повідомляє The Washington Post, затримання проводилися на виконання "міграційного указу" президента Дональда Трампа, спрямованого проти мігрантів, що проживають в США незаконно. За даними ЗМІ, у США наразі нараховується близько 11 мільйонів осіб з таким статусом.

Згідно з повідомленням, рейди проводилися для виявлення відомих злочинців, проте в результаті їх проведення також були затримані мігранти, які раніше не скоювали правопорушень на території США.

За повідомленням чиновників імміраціонного відомства, обшуки минулого тижня проводилися в Атланті, Чикаго, Нью-Йорку, Каліфорнії, штатах Північна і Південна Кароліна.

При цьому прес-секретар Департаменту внутрішньої безпеки, яка здійснює нагляд за імміграцією та митним контролем Джилліан Крістенсен заявила, що затримання були частиною "звичайних" імміграційних дій. Видання зазначає, що Департамент "не любить термін "рейди", і вважає за краще говорити про "цілеспрямовані дії органів", які проводить влада.

Як відомо, раніше Трамп пообіцяв депортувати 3 млн нелегальних іммігрантів з кримінальним минулим.

Крім того президент США вніс зміни в політику адміністрації екс-президента Барака Обами в частині депортації засуджених злочинців, яка розширює право Департаменту внутрішньої безпеки включати до цього списку дрібних правопорушників.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...